У Байдена назвали Китай «єдиним конкурентом» і відзначили руйнівну роль РФ

У Байдена назвали Китай «єдиним конкурентом» і відзначили руйнівну роль РФ

Укрінформ
Китай залишається для США єдиним конкурентом, здатним створити потужний виклик стабільності нинішнього міжнародного порядку, водночас Росія прагне певною мірою вплинути й дестабілізувати глобальну систему.

Про це йдеться в доповіді «Тимчасове стратегічне керівництво у сфері національної безпеки», оприлюдненому на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Китай стрімко стає більш самовпевненим. Це єдиний конкурент, який потенційно здатний поєднати свою економічну, дипломатичну, військову й технологічну потужність, аби створити стійкий виклик стабільній і відкритій міжнародній системі», - наголошується в документі.

Читайте також: Microsoft звинувачує Китай в кібератаках електронною поштою

При цьому зазначається, що Росія продовжує зусилля, щоби вплинути на глобальну ситуацію та «відіграти руйнівну роль на світовій арені».

«І Пекін, і Москва доклали значних зусиль, щоби перевірити США на міцність та перешкодити нам захищати власні інтереси й інтереси союзників у всьому світі», - зазначається в доповіді.

Читайте також: Зеленський закликає ЄС далі тиснути на Росію через її постійні провокації на Донбасі

У ній також згадуються Іран і Північна Корея як країни, що продовжують погрожувати союзникам і партнерам США та створюють проблеми регіональній стабільності. У цьому зв’язку згадуються й загрози тероризму та насильницького екстремізму.

Читайте також: Іран відмовився від неформальної зустрічі щодо відновлення ядерної угоди

Як відповідь на нинішні виклики в адміністрації Джо Байдена планують оцінити можливості та власні сили й у взаємодії з Конгресом США створити переваги у сфері національної безпеки. При цьому передбачається провести перегляд застарілих платформ і переорієнтацію на нові проєкти та розробки.

У Білому домі уточнили, що Тимчасове стратегічне керівництво у сфері національної безпеки має на меті передати бачення президента Байдена щодо подальшої взаємодії США зі світом. Крім того, документ узгоджує зусилля міністерств і відомств у контексті роботи над Стратегією національної безпеки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-