В Іспанії порахували, скільки людей в країні мають імунітет до COVID-19

В Іспанії порахували, скільки людей в країні мають імунітет до COVID-19

Дослідження
Укрінформ
В Іспанії колективний імунітет до коронавірусу COVID-19 є у майже 20% населення країни.

Про це свідчать дані дослідження провідного Іспанського епідеміологічного товариства (SEE), передає Укрінформ з посиланням на The Local

Як зазначається, 19% населення Іспанії або 9,7 мільйона людей мають імунітет до коронавірусу. Йдеться про тих, хто був вакцинований або вже переніс хворобу і має антитіла для боротьби з вірусом.

За попередніми оцінками Інституту здоров'я Карлоса III, 4,7 мільйона людей мали антитіла до вірусу. Ще два мільйони людей набули імунітет з осені, а три мільйони людей отримали вакцину.

Читайте також: Антитіла до COVID-19 мають менш як 10% жителів Землі – ВООЗ

Джоан Кайла, прессекретар SEE, заявила іспанському медичному виданню Redacción Médica, що до літа цей показник в ідеалі повинен досягти 70% населення. Це дозволило б знизити число випадків COVID-19, а туристичній індустрії знову відкритись.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 1 березня у світі з початку пандемії підтверджено 114 689 757 випадків коронавірусу, зокрема 2 543 321- летальний.

Читайте також: Іспанія продовжила обмеження на в'їзд мандрівників з-за меж ЄС і Шенгену

Водночас кількість людей, що вже одужали від цієї хвороби, становить 90 251 891.

За даними Worldometer, в Іспанії з початку пандемії зафіксовано понад 3,1 млн випадків COVID-19, з них - більше 69,1 тисячі смертей та більше як 2,6 млн одужань. 

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-