Головною подією січня майже половина росіян вважають акції протесту

Головною подією січня майже половина росіян вважають акції протесту

Опитування
Укрінформ
Акції протесту на підтримку Олексія Навального 23-го і 31 січня стали подією місяця, що найбільше запам'яталася майже половині жителів Росії.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані опитування Левада-Центру.

Саме ці акції головною подією січня вважають 45% опитаних росіян. Далі з великим відривом ідуть новини про коронавірус (12%) та повернення Навального в Росію (11%). Ще 7% респондентів найбільш значущою подією місяця назвали інавгурацію президента США Джо Байдена та штурм Капітолія.

Для 4% опитаних жителів РФ головною подією початку року став фільм Навального «Палац для Путіна». Стільки ж учасників дослідження згадали Хрещення й Різдво, та смерть відомих людей (актора, керівника прокремлівської акції «Безсмертний полк» Василя Ланового; художнього керівника «Єралашу» Бориса Грачевського, який підтримав агресивну політику РФ щодо України).

При цьому кожен шостий учасник опитування (17%) сказав, що в січні взагалі не було подій, що запам'ятовуються.

Читайте також: ОМОН б'є людей на протестах: у Росії вже понад 4000 затриманих

Як повідомляв Укрінформ, Олексія Навального затримали 17 січня після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався від наслідків отруєння «Новічком». 2 лютого суд  замінив політику умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний, ухваливши що він мусить відбути в колонії 2 роки і 8 місяців.

23-го і 31 січня, а також 2 лютого після оголошення рішення суду по всій Росії пройшли акції на підтримку Навального. Силовики затримали не менше 11 тисяч учасників демонстрацій.

Фото: yulia_navalnaya/Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-