Троє членів Єврокомісії пішли на карантин після зустрічі з португальським міністром

Троє членів Єврокомісії пішли на карантин після зустрічі з португальським міністром

Укрінформ
Віцепрезиденти Європейської комісії Валдіс Домбровскіс та Маргрет Вестагер, а також комісар Еліза Феррейра в неділю пішли на самоізоляцію після зустрічі з португальським міністром у Лісабоні, у якого пізніше був виявлений коронавірус.

Як передає Укрінформ, про це інформує Politico.

Водночас у Єврокомісії заявили у неділю, що ні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, ні інші члени комісії, які також брали участь у зустрічі у п'ятницю з португальськими урядовцями, "не відповідають критеріям, щоб вважатися контактними особами".

Читайте також: У президента Португалії виявили коронавірус

Позитивний тест на коронавірус Джоао Леао, міністра фінансів Португалії, з'явився в суботу, на наступний день після візиту делегації єврокомісарів з нагоди початку шестимісячного головування Португалії в Раді ЄС.

У Єврокомісії наголосили що Вестагер, Домбровскіс та Феррейра "вважаються контактними особами" та "будуть дотримуватися бельгійських заходів карантину від сьогодні". Це означає самоізоляцію, поки не стане відомий результат їх тестів.

Читайте також: Португалія не впевнена у проведенні цьогоріч саміту Східного партнерства

Вестагер та Домбровскіс — два з трьох виконавчих віцепрезидентів фон дер Ляєн, її заступники. Вестагер є головою антимонопольного комітету та високопосадовцем з цифрової політики. Домбровскіс несе загальну відповідальність за економіку та торгівлю. Феррейра — уповноважена з об'єднання та реформ.

За даними Worldometer, у світі зареєстровано 95,459,943 випадки коронавірусу, зокрема 2,039,037 смертей та 68,151,602 одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-