В інформагентстві БелаПАН у Мінську пройшов обшук

В інформагентстві БелаПАН у Мінську пройшов обшук

Укрінформ
У Мінську в офісі інформаційної компанії БелаПАН пройшов обшук.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на їхньому сайті.

"Обшук проводять оперативні співробітники в рамках кримінальної справи, порушеної управлінням Слідчого комітету по Мінську", - сказав адвокат Сергій Зікрацький.

Співробітники компанії, які мають бути в офісі, не відповідають на дзвінки. Біля будівлі стоїть мікроавтобус з номером 9906 PH-7. Поруч були помічені двоє чоловіків у чорних масках.

До офісу вирушили головний редактор інформаційного агентства БелаПАН Ірина Левшина, незабаром зв'язок зник і з нею. Адвоката Сергія Зікрацького всередину не пускають, мотивуючи це тим, що обшук вже розпочався.

Співробітниця БелаПАН Тетяна Бубликова повідомила у Фейсбуці, що обшук почався приблизно о 12.15. Його проводить Слідчий комітет.

Читайте також: У Білорусі затримали ще одного журналіста

Обшук пов'язаний із затриманням колишнього співробітника БелаПАН журналіста Андрія Александрова. "Хочуть знайти предмети і документи, що стосуються справи", - сказала Бубликова.

Пізніше стало відомо, що обшук в БелаПАН закінчився. Нікого зі співробітників на допит не забрали. Забрали тільки кілька одиниць техніки.

Як повідомлялося, журналіст Андрій Александров був затриманий 13 січня. Він проходить підозрюваним у справі, порушеній за ст. 342 КК (організація і підготовка дій, які грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них).

"Зазначений громадянин затриманий у зв'язку з встановленням причетності до дій, які грубо порушують громадський порядок, що сталися на території Мінська", - повідомила офіційний представник УСК по Мінську Катерина Гарлінська.

Затримано також дівчину Александрова Ірину Злобіну.

Читайте також: Тихановська оголосила 7 лютого Міжнародним днем ​​солідарності з Білоруссю

За інформацією Білоруської асоціації журналістів, Андрій Александров у 2009-2012 роках був заступником голови БАЖ. Він також був співробітником міжнародних організацій Index on Censorship and Article 19. У 2015-2018 роках працював заступником директора інформаційного агентства БелаПАН. Александров також є видавцем інтернет-проєкту "Білоруський журнал".

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Євросоюз та Україна заявили, що не визнають легітимності Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-