Премію ПАРЄ ім. Гавела за 2020 рік присудять за захист прав жінок

Премію ПАРЄ ім. Гавела за 2020 рік присудять за захист прав жінок

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи визначили трьох номінантів на отримання премії з прав людини імені Вацлава Гавела за 2020 рік.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі ПАРЄ.

«Виборча панель премії з прав людини ім. Вацлава Гавела, яка присуджується за видатну діяльність у громадському суспільстві із захисту прав людини у Європі та поза нею, оголосила короткий список номінантів премії за 2020 рік. Три обрані номінанти просувають права жінок та гендерну рівність», - вирішили в Асамблеї.

Зокрема на премію Гавела за 2020 рік претендують Люджейн аль-Хазлюль, правозахисниця та лідер феміністського руху із Саудівської Аравії. З 2018 року вона перебуває в ув’язненні за правозахисну діяльність.

Серед інших номінантів, Буддистські Монахи Друкпа (Непал), що просувають гендерну рівність, сталий розвиток довкілля та міжнародну толерантність.

Третім претендентом стала Жульен Лузанж, активістка з прав людини із Конго. Вона відома виявленням та документуванням випадків насильства проти жінок. За свою діяльність активістка неодноразово отримувала погрози.

Читайте також: Ассанжа і Сноудена висунули на Нобелівську премію миру

Премія ПАРЄ з прав людини імені Вацлава Гавела була заснована у 2013 році. Її матеріальна винагорода становить 60 тис. євро.

Цього року премію за 2020 рік вручатимуть на квітневій сесії ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-