Вчені з ОАЕ заявляють, що антибіотики з тарганів можуть рятувати життя

Вчені з ОАЕ заявляють, що антибіотики з тарганів можуть рятувати життя

Укрінформ
Науковці з Американського університету Шарджі (Об’єднані Арабські Емірати), які досліджують потенціал антибіотиків із молекул тарганів, припускають, що ті потенційно можуть врятувати багато людських життів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Gulf Today.

«Понад 17 мільйонів людей щорічно вмирають у всьому світі через бактеріальні інфекції. Ми наблизилися до доби, коли бактерії вже стають стійкими до комерційних препаратів. Тож існує нагальна потреба у пошуку нових способів запобігання та /або лікування бактеріальних інфекцій. Ми виявили численні молекули у тарганів, які знищують 100%MRSA - бактерії, що викликають інфекції в різних частинах тіла, бактерії, що викликають Е. coli K1, та інші. Ці молекули не виявляють жодних негативних наслідків для клітин людини», – заявив доктор Навід Хан, професор та завідувач кафедри біології, хімії та наук про довкілля Коледжу мистецтв і наук Американського університету Шарджі.

Доктор Хан стверджує, що, оскільки таргани живуть у найбрудніших місцях на землі, вони повинні мати потужні захисні механізми, які допомагають їм процвітати в забрудненому середовищі. Тим часом люди намагаються знайти способи захиститися від різних інфекцій, розробляючи все нові антибактеріальні мила.

«Ми перевірили свою гіпотезу, дослідивши різні органи та мікроорганізми, які мешкають у шлунково-кишковому тракті таргана. Дослідження виявило кілька нових антибіотиків у тарганів. Якщо розглядати цих комах-шкідників, то в них можна багато чому навчитися. Результати наших досліджень можуть врятувати мільйони людських життів, якщо ми досягнемо успіху. Особливо тому, що стикаємося з підвищеними загрозами від інфекційних захворювань і спостерігаємо появу нових супербактерій», - підкреслив науковець.

Читайте також: МОЗ назвало антибіотики, які заклали в резерв для COVID-лікарень

Лабораторне тестування, яке тривало протягом останніх п’яти років, виявило сильні антимікробні агенти в молекулах тарганів. Однак клінічні випробування на комахах дозволять практично перевірити їх ефективність та вплив.

«Це хвилюючий час, і ми з нетерпінням чекаємо тестування потенційних молекул проти бактеріальних інфекцій у тварин», - сказав доктор Хан.

Результати дослідження широко публікувались у наукових журналах, і група отримала значні гранти на підтримку своєї роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-