В Іраку ліквідували одразу п’ятьох терористів ІДІЛ

В Іраку ліквідували одразу п’ятьох терористів ІДІЛ

Укрінформ
Іракські силовики провели успішну операцію проти ІДІЛ, ліквідувавши у центральному регіоні країни п’ятьох терористів. 

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа із посиланням на джерела у правоохоронних органах Іраку.

Зазначається, що іракські військові за підтримки авіаударів міжнародної коаліції здійснили наступ на сховки ІДІЛ в горах Махмур.

“Унаслідок операції п’ятеро терористів ІДІЛ було ліквідовано й двоє захоплено в полон, зокрема місцевий лідер ІДІЛ аль-Базі. Окрім цього було вилучено зброю та боєприпаси”, - йдеться у матеріалі. 

Читайте також: Україна та ще 10 країн приєдналися до санкцій Євросоюзу проти ІДІЛ та аль-Каїди

Сіньхуа зауважує, що у гірських та сільських регіонах на північ від Багдаду протягом останніх місяців активно діють терористи ІДІЛ, попри неодноразові направлені проти них операції іракських силовиків.

“Безпекова ситуація в Іраку покращується відтоді, як наприкінці 2017 року в країні було подолано ІДІЛ. Утім, рештки терористів з того часу розчинилися у пустельних, гірських та урбанізованих регіонах, вчиняючи регулярні партизанські напали на цивільних та військових”, - стверджує агентство. 

Читайте також: На мітингах в Іраку загинули п'ятеро людей, близько сорока - поранені

Нагадаємо: угрупування терористів ІДІЛ досі переховуються у пустельних та гірських районах Іраку, попри неодноразові іракські військові операції проти них. Хоча ІДІЛ було подолано в Іраку ще наприкінці 2017 року, бойовикам досі вдається організовувати партизанські напади на військових та цивільних.

Фото: Global Look Press/Xinhua / ZUMAPRESS.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-