У США викрили корупційну схему помилування від президента за гроші

У США викрили корупційну схему помилування від президента за гроші

Укрінформ
Правоохоронні органи США розпочали розслідування корупційної схеми, яка передбачала отримання президентського помилування в обмін на гроші.

Про це повідомив CBS News із посиланням на судові документи, оприлюднені в вівторок, передає Укрінформ.

«Міністерство юстиції розслідує схему хабарництва, яка забезпечувала надходження грошей до Білого дому або використовувала політичні внески в обмін на укази президента про помилування або відтермінування вироку», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп таки помилував свого ексрадника Флінна

Окружний суд Вашингтона в вівторок оприлюднив 20 сторінок текстів, які були заретушовані в багатьох місцях. Наразі невідомо, хто був залучений до корупційної схеми, і як довго вона працювала. Повідомляється, зокрема, про вилучені терабайти даних, а також про понад 50 електронних пристроїв — телефонів, ноутбуків, флеш-накопичувачів та жорстких дисків.

Крім того інформується, що прокуратура звернулася до суду за дозволом перевірити повідомлення електронної пошти, які, на їхню думку, розкривають «схему змови».

Читайте також: Манафорта готують до помилування — The Hill

Нагадаємо: президент США має право видавати розпорядження про помилування певних осіб у випадках, якщо йдеться про справи, розглянуті в федеральному суді США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-