Прощання з Дієго Марадоною закінчилося заворушеннями в Буенос-Айресі

Прощання з Дієго Марадоною закінчилося заворушеннями в Буенос-Айресі

Відео
Укрінформ
У Буенос-Айресі довелося достроково перервати церемонію прощання з аргентинським футболістом Дієго Марадоною, яка переросла у сутички з поліцією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на аргентинське видання Infobae.

Церемонія прощання відбувалася у резиденції президента Аргентини. На неї зібралися сотні тисяч людей.

Заворушення почалися, коли поліція за дві години до закінчення церемонії закрила головний вхід до палацу Casa Rosada, де розмістили труну із футболістом. Люди, які стояли в черзі, щоб потрапити до президентського палацу, стали вилазити на паркан навколо нього, кидати в поліціянтів пляшки та каміння. Поліція застосувала сльозогінний газ, гумові кулі та водомети.

Повідомляється, що із самого ранку тисячі фанатів чекали своєї черги на вулицях Буенос-Айреса, щоб побачити труну, перед тим як увечері її відвезуть на поховання. 

Читайте також: Прокуратура підтвердила природну смерть Марадони

"Ми спокійно ставали в чергу, і раптово поліція почала стріляти гумовими кулями. Божевільні, я просто хочу попрощатись із Дієго", – сказав 35-річний чоловік, що прийшов до палацу. 

Зрештою деяким фанатам вдалося пробратися у внутрішній дворик резиденції.

Президент Аргентини Альберто Фернандес попросив дочок Марадони продовжити церемонію прощання на три години, але це не допомогло заспокоїти людей, і вони продовжували прориватися.

Намагаючись зменшити рівень напруги, у міністерстві внутрішніх справ повідомили, що процесія із труною буде йти по заздалегідь визначеному маршруту, щоб всі охочі могли попрощатись. 

Читайте також: Папа Римський помолився за покійного Марадону

В результаті дочки Марадони «зі сльозами на очах обняли труну і попросили фанатів заспокоїтися», пише Infobae. Для безпеки труну спочатку перенесли в інше приміщення, а потім церемонію прощання завершили достроково.

Нагадаємо: 25 листопада 2020 року у віці 60 років помер легендарний аргентинський футболіст Дієго Марадона. Президент країни оголосив три дні національного трауру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-