Лондон «дзеркально» висилає двох білоруських дипломатів

Лондон «дзеркально» висилає двох білоруських дипломатів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії висилає двоє білоруських дипломатів у відповідь на дії Мінська.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомив глава відомства Домінік Рааб.

«Сьогодні ми вислали двох білоруських дипломатів у відповідь на невиправдане видворення двох британських дипломати», - написав він.

Рааб додав, що Велика Британія продовжуватиме говорити про сфальсифіковані вибори та огидне насилля проти білоруського народу.

Раніше глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб заявив, що вважає невиправданим вислання з Білорусі двох дипломатів.

Читайте також: Британія обурена видворенням її дипломатів з Білорусі

За словами речника МЗС Білорусі Анатолія Глаза, дипломатів вислали у зв’язку з тим, що їхня діяльність «не сумісна зі статусом дипломата, а також із цілями перебування в Білорусі». У Мінську вважають, що вислані дипломати, зокрема, «збирали дані про хід протестів».

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: ЄС ввів санкції проти Лукашенка

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив» на посаду на новий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-