Генсек Ради Європи закликала Вірменію і Азербайджан негайно припинити бойові дії

Генсек Ради Європи закликала Вірменію і Азербайджан негайно припинити бойові дії

Укрінформ
Вірменія і Азербайджан, як країни-члени Ради Європи, мають бути відповідальними і негайно припинити ворожнечу.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила у неділю генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

«Я глибоко занепокоєна повідомленнями про військову ескалацію у Нагірному Карабасі. Я закликаю країни-члени – Вірменію і Азербайджан – бути відповідальними і негайно припинити ворожнечу», - заявила генсек РЄ.

Вона нагадала, що при вступі до Ради Європи ці країни взяли зобов’язання вирішити конфлікт мирним шляхом, і це повинно суворо дотримуватися.

Пейчинович-Бурич також закликала керівництва Вірменії й Азербайджану зробити все можливе, щоб захистити життя цивільних громадян, особливо дітей і жінок, інші вразливі верстви населення, які не беруть участь у збройному конфлікті.

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан почали бойові дії на кордоні і звинуватили один одного в ескалації насильства в Нагірному Карабасі.

Читайте також: Євросоюз закликає до припинення вогню у Нагорному Карабаху

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що азербайджанські військові розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабасі у відповідь на провокації Вірменії.

МЗС Вірменії заявило, що "сьогодні рано-вранці азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху - ред.) Степанакерт".

Вірменія оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

2 липня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про спробу підрозділів вірменської армії атакувати позиції азербайджанських збройних сил на Товузькому напрямі кордону із залученням артилерії.

Унаслідок боїв, що тривали в ніч проти 13 липня, загинуло четверо азербайджанських військових, ще четверо було поранено.

Зі свого боку пресслужба Міноборони Вірменії заявила, що ситуація на кордоні загострилася після спроби прориву з боку Азербайджану. За інформацією вірменських військових, двоє поліцейських та троє військовослужбовців отримали легкі поранення.

Пізніше бої на кордоні двох країн неодноразово поновлювалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-