ЄС одностайно виступає за санкції проти керівництва Білорусі - МЗС Фінляндії

ЄС одностайно виступає за санкції проти керівництва Білорусі - МЗС Фінляндії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто повідомив, що лідери країн-членів Європейського Союзу одностайно виступають за введення санкцій проти Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

За словами Хаавісто, санкції матимуть персональний характер і будуть введені щодо кількох десятків людей. Санкційний список буде підготовлено протягом вересня.

Хаавісто припустив, що до нього потраплять високопоставлені чиновники діючого режиму Білорусі, відповідальні за силове придушення мирних протестів і фальсифікацію результатів президентських виборів.

Читайте також: У Білорусі банки припиняють видавати кредити на тлі протестів

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила їх остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Відразу після виборів в країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли їх, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більш як 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-