Тихановська закликає вчителів захистити своїх колег

Тихановська закликає вчителів захистити своїх колег

Відео
Укрінформ
Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська звернулася до білоруських вчителів напередодні 1 вересня, закликавши їх проявити солідарність і захистити колег. 

Як передає Укрінформ, її відеозвернення опубліковано на Ютуб-каналі «Країна для життя».

Тихановська розповіла, що і сама має педагогічну освіту, працювала з дітьми і знає, як важливо цінувати їхню повагу і пошану їхніх батьків.

«Я думаю, що кожен з вас став учителем за покликанням, і впевнена, що професією вчителя можна і потрібно пишатися. Але давайте подивимося, що намагаються зробити зі школи чиновники від освіти? Суцільні перевірки, принизливі підношення перевіряючим, побори з батьків, ремонти за свій рахунок, примусова передплата, «добровільно-примусові» походи на хокей-лижню-демонстрації. Хіба це має відношення до навчально-виховного процесу?», - звернулася до вчителів Тихановська.

Вона закликала очистити школу і добре ім'я вчителів від лицемірства і страху.

«Але є й ті, хто під тиском або в бажанні вислужитися крав голоси виборців, крав майбутнє у дітей, яких ви вчите. Про це вас запитають діти і їхні батьки. Давайте очистимо школу і добре ім'я вчителів від лицемірства і страху. Якщо хтось із вас піддався тиску і пішов на підробку - дайте собі обіцянку далі чинити по совісті, яка важливіша за страх», - сказала Тихановскька.

За її словами, зараз звучать погрози звільнити вчителів, які не погоджуються з «державною ідеологією».

«Але якщо за державну ідеологію видаються брехня і фальсифікації, чого варта така ідеологія? Проявіть солідарність, захистіть своїх колег - чесних вчителів! Нехай звільняються махінатори і кар'єристи. Учитель - професія, заснована на любові до дітей і щирості. Давайте зробимо нашу школу такою, щоб у неї з радістю приводили дітей!», - резюмувала вона.

Читайте також: Тихановська не проти участі Лукашенка в нових виборах

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Одразу після виборів у країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-