Отруєння Навального: у Росії проводять понад 20 експертиз

Отруєння Навального: у Росії проводять понад 20 експертиз

Укрінформ
Транспортна поліція проводить дослідчу перевірку у зв'язку з госпіталізацією російського опозиційного політика Олексія Навального 20 серпня в Омську. 

Про це повідомили в МВС РФ, передає Укрінформ з посиланням на Медузу.

За даними відомства, під час перевірки вже проведено огляд готельного номера, в якому мешкав політик, вилучено «понад 100 предметів, які можуть мати доказове значення», проаналізовано дані систем відеоспостереження.

«На цю мить сильнодіючих або наркотичних речовин не виявлено. Проводиться понад 20 різних криміналістичних досліджень (судово-медичні, біологічні, фізико-хімічні)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Навального і болгарського бізнесмена Гебрєва отруїли речовиною одного класу

Своєю чергою в Західно-Сибірській транспортній прокуратурі заявили, що ініціювали перевірку вже 20 серпня - в день госпіталізації Навального.

Як повідомлялося, консиліум лікарів «Шаріте» 24 серпня заявив, що клінічні дані свідчать про те, що Олексій Навальний був отруєний речовиною з групи активних речовин, які називають інгібіторами холінестерази. Зараз проводяться більш розширені дослідження.

Читайте також: НАТО не сумнівається у висновках лікарів щодо отруєння Навального - Столтенберг

Російському опозиціонеру Олексію Навальному 20 серпня стало зле в літаку, яким він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, політика госпіталізували.

22 серпня спецлітаком його доставлено в Берлін. Навальний перебуває в комі, його стан оцінюється як стабільно важкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-