«Яндекс» почав евакуювати співробітників з Білорусі - ЗМІ

«Яндекс» почав евакуювати співробітників з Білорусі - ЗМІ

Укрінформ
Компанія «Яндекс» минулого тижня вивезла з Білорусі частину співробітників свого місцевого офісу, а тих, хто відмовився їхати з країни, евакуювали з Мінська до заміських будинків

 Про це розповіли The Bell два джерела, яким відома ситуація в компанії, передає Укрінформ.

«У мінському офісі працює близько 300 осіб. Сам офіс, як і інші офіси Яндексу, вже кілька місяців закритий для відвідування, тому всі співробітники Яндексу працюють на віддаленому режимі. Деякі співробітники виїхали з міста», - йдеться у повідомленні.

Видання пише з посиланням на двох співрозмовників, «яким відома ситуація в білоруському офісі», що частину співробітників минулого тижня компанія вивезла до Росії - але поки що мова йде не про більшість, а про окремих співробітників, уточнив один з них.

Частину з тих, хто виїжджати з країни відмовився, відправили з Мінська «на дачі», пояснив інший співрозмовник видання.

Для розв'язання проблеми білоруського офісу в компанії діє спеціальний оперштаб: він допомагає розв'язувати питання безпеки місцевих співробітників і надає юридичну допомогу тим, хто її потребує, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 13 серпня в офісах компанії «Яндекс.Таксі» і Uber в Мінську пройшли обшуки.

Читайте також: Тихановська: Моє завдання - підготувати нові вибори в Білорусі

Пізніше «Яндекс» повідомив, що це були представники ГУБОЗіК Республіки Білорусь. «Кілька співробітників Яндексу перебували в цей час в офісах. Під час обшуку ніяке обладнання чи документи вилучені не були. У протоколі обшуку повна інформація про його обгрунтування не надана. Після закінчення обшуку співробітники Яндексу не затримувалися», - зазначила пресслужба.

Читайте також: Білоруська опозиція вимагає з'ясувати, чому 15-річному синові Лукашенка видали автомат

Пресслужба МВС Білорусі поки що не назвала офіційну причину, однак джерело The Bell стверджує, що оперативники хотіли отримати дані про поїздки сервісу «Таксі». Зробити це їм не вдалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-