Недільні протести у Мінську пройшли без насильства з боку силовиків

Недільні протести у Мінську пройшли без насильства з боку силовиків

Укрінформ
Площа Незалежності у столиці Білорусі, на якій сьогодні збиралися протестувальники, спорожніла. Військові вантажівки теж залишають центр і прямують до місця постійної дислокації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Беларусь Сейчас.

У неділю, 23 серпня, у Мінську почалася масова акція «Марш нової Білорусі». Кількість учасників демонстрацій у центрі міста, за різними даними оцінюється в 100 - 300 тисяч осіб.

Начальник міліції Мінська заявив про підготовку провокацій і закликав демонстрантів «до розсудливості». Своєю чергою міністр оборони Білорусі застеріг: «У разі порушення порядку і спокою ви будете мати справу вже не з міліцією, а з армією», - заявив він.

Читайте також: Біля стели в Мінську помітили військових зі зброєю

Олександр Лукашенко у неділю ввечері прилетів до Палацу незалежності на вертольоті - з автоматом і в бронежилеті. Разом з ним був у бойовому спорядженні та зі зброєю його син Микола.

Приблизно о 20:45 Лукашенко, подякувавши силовикам, залишив - також на вертольоті - територію Палацу незалежності.

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: У Лукашенка заявляють, що мітингувальники хотіли штурмувати Палац незалежності, та "передумали"

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-