Лукашенко на вертольоті залишив президентський палац

Лукашенко на вертольоті залишив президентський палац

Відео
Укрінформ
Вертоліт Олександра Лукашенко вилетів з території Палацу незалежності в Мінську близько 21:00.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал TUT.by.

Перед цим президент Білорусі вийшов за оточення Палацу незалежності і став дякувати силовикам. Весь цей час він був у бронежилеті і з автоматом.

Як повідомлялося, Олександр Лукашенко в неділю ввечері на тлі масових протестів у столиці Білорусі прилетів до своєї резиденції в Мінську - Палацу незалежності - з автоматом і в бронежилеті. Разом з ним був у бойовому спорядженні та зі зброєю його син Микола.

Тим часом білоруські силовики повністю перекрили вулицю біля президентського палацу.

Читайте також: У Мінську кількість учасників маршу зросла до 200 тисяч

У неділю, 23 серпня, в Мінську почалася масова акція «Марш нової Білорусі». Кількість учасників демонстрацій в центрі міста, за різними даними оцінюється в 100 - 300 тисяч осіб.

Начальник міліції Мінська заявив про підготовку провокацій і закликав демонстрантів «до розсудливості». Також попередження демонстрантам озвучив міністр оборони Білорусі. «У разі порушення порядку і спокою ви будете мати справу вже не з міліцією, а з армією», - заявив він.

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Влада стягнула в центр Мінська водомети й автозаки, на під'їзді до міста - ОМОН

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили принаймні про п'ять загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-