У Парижі погасили вогні Ейфелевої вежі в пам'ять про жертви у Бейруті

У Парижі погасили вогні Ейфелевої вежі в пам'ять про жертви у Бейруті

Відео
Укрінформ
Ейфелева вежа згасла опівночі у пам'ять про жертви вибухів у ліванській столиці Бейруті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційну сторінку пам'ятки Франції у Твиттер.

За словами мера Парижа Анн Ідальго, влада французької столиці відправлять Лівану екстрену фінансову допомогу в розмірі 100 тисяч євро, пише RFI.

У свою чергу глава столичного регіону Іль-де-Франс Валері Пекрес оголосила про екстрену допомогу в 300 тисяч євро ліванському Червоному Хресту для відновлення двох станцій переливання крові в Бейруті. Пекрес оголосила про початок збору коштів на реконструкцію держустанов і житлових будинків ліванської столиці. В роботі фонду будуть задіяні французькі депутати і гуманітарна асоціація ACTED.

У середу три літаки з гуманітарною допомогою і медиками вирушили з Франції до Лівану.

6 серпня до Бейруту прибуде президент Франції Емманюель Макрон.

Крім цього, будівля мерії Тель-Авіва в середу ввечері підсвітили в кольори прапора Лівану в знак солідарності з постраждалими від вибухів у Бейруті.

"Людяність - це важливіше за будь-який конфлікт, і наші серця сьогодні - разом з нашими ліванськими сусідами після цієї катастрофи", - написав написав мер міста Рон Хульдаі в Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 4 серпня в результаті потужних вибухів в порту Бейрута загинули 135 осіб, ще близько 5 тис. Отримали поранення. Крім того, рятувальники розшукують ще понад сто осіб, які пропали безвісти. За попередньою інформацією, вибухнули 2750 тонн нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки.

Внаслідок руйнувань понад 300 тисяч жителів Бейрута змушені залишити свої будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-