Сенат США ухвалив закон із санкціями проти Nord Stream-2

Сенат США ухвалив закон із санкціями проти Nord Stream-2

Укрінформ
Після того, як Палата представників напередодні прийняла законопроєкт з оборонним бюджетом США, що передбачає санкції проти російських газопроподів "Північний потік – 2" та "Турецький потік", Сенат у четвер схвалив подібний законодавчий акт.

Тепер обидві версії проєкту закону мають бути узгоджені та відіслані на підпис глави Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Верхня палата Конгресу США у четвер проголосувала переважною більшістю – 86 "за" та лише 14 "проти" законодавчого акту, який формує оборонний бюджет країни на 2021 фінансовий рік. У одній із поправок, прийнятих спочатку в Палаті представників, а потім у Сенаті, передбачено введення санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві двох зазначених російських газопроводів.

Читайте також: У Конгресі США схвалили розширення санкцій щодо Nord Stream 2

Між іншого, проєкт закону передбачає також перейменування військових баз США, названих на честь полководців військ конфедератів – на тлі масових протесів на расовому підґрунті. У цьому питанні категоричну позицію проти зайняв президент Дональд Трамп, пообіцявши накласти вето на документ, якщо він надійде на підпис у такому вигляді.

Читайте також: Вашингтон пригрозив санкціями партнерам Nord Stream 2

Голосування як нижній, так і в верхній палаті Конгресу, підтвердили чітку позицію законодавців, що вони готові подолати вето президента тією кількістю голосів, якими був підтриманий цей законодавчий акт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-