Штати продадуть Японії 105 надсучасних бойових літаків F-35

Штати продадуть Японії 105 надсучасних бойових літаків F-35

Укрінформ
Державний департамент США завершив розгляд та затвердив заявку на продаж Японії 105 надсучасних літаків п'ятого покоління на загальну суму понад $23 млрд.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Агентства з питань оборонного співробітництва та безпеки США.

"Державний департамент затвердив можливий продаж уряду Японії 105 літаків F-35 Joint Strike Fighter, а також супутнього обладнання на орієнтовну вартість $23,11 млрд", - зауважується в документі.

При цьому повідомляється, що Конгрес США був поінформований про це рішення в установленому порядку.

Читайте також: Японія планує передати військовим госпіталям в Україні медобладнання на $1,4 мільйона

"Продаж озброєння (Японії – ред.) дозволить підтримувати цілі зовнішньої політики та національної безпеки США шляхом підвищення рівня безпеки головного союзника, який є потужним гравцем в контексті політичної стабільності та економічного прогресу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Для американського національного інтересу важливо допомогти Японії у розвитку та підтримці сильної та ефективної здатності до самооборони", - підкреслили в американському відомстві.

Як уточнили в американському відомстві, заявка на продаж озброєння Японії включає 63 літаки F-35A, призначених для звичайного зльоту й посадки (CTOL), а також 42 літаки короткого зльоту та вертикальної посадки F-35B. Крім того, до списку входять електронні бойові системи, обладнання для командування, зв'язку та розвідки, системи захищеної комунікації, навігації та ідентифікації тощо. Пакет також включає інженерне, технічне та логістичне обслуговування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-