Помпео пропонує

Помпео пропонує "підняти ціну" для РФ і Китаю за підтримку Асада

Укрінформ
США разом з іншими "відповідальними країнами" в ООН мають збільшити ціну для Росії й Китаю, які використовують постійне членство в Радбезі, аби блокувати мирні ініціативи щодо Сирії.

Про це на пресбрифінг заявив державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом останніх кількох місяців Росія та Китайська Народна Республіка неодноразово зловживали своїм правом вето у Радбезі, підтримуючи стратегію режиму Асада, який нищить власний народ", - зазначив глава американської дипломатії.

На його переконання, розрахунок Москви й Пекіна простежується дуже чітко: "Вони вважають, що уникнуть розплати за свої дії в Раді Безпеки. Вони вірять, що їхнє партнерство з режимом Асада принесе політичні та економічні вигоди, які перевищують будь-яку ціну совісті чи моральних зобов'язань".

Читайте також: США запроваджують нові санкції проти режиму Асада

Водночас Помпео підкреслив: "Наш обов'язок, відповідальних країн світу, полягає в тому, аби збільшити цю ціну".

Він також наголосив на необхідності "задокументувати людський вимір рішень Росії й Китаю" та нагадати світові про те, кого покривають ці два режими.

Держсекретар США зробив цю заяву після того, як російська й китайська делегації заблокували резолюцію Ради Безпеки про роботу Місії ООН з транскордонної гуманітарної допомоги Сирії. Документ передбачав постачання до цієї країни допомоги через два пункти пропуску на кордоні з Туреччиною.

Читайте також: Берлін намагається розв'язати проблему доставки гумдопомоги в Сирію

Росія взагалі заявила про необхідність "поступового згортання" транскордонного механізму. Москву, зокрема, не влаштовує, що так гуманітарна підтримка надходить у райони, які не контролює режим Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-