Покинутий біля узбережжя Ємену нафтовий танкер становить небезпеку екології - ООН

Покинутий біля узбережжя Ємену нафтовий танкер становить небезпеку екології - ООН

Укрінформ
Покинутий біля узбережжя Ємену нафтовий танкер з більш як 1 мільйоном барелів сирої нафти на борту, може в будь-який момент вибухнути і завдати величезної шкоди морському середовищу Червоного моря.
Про це повідомляє АР.
«Покинутий нафтовий танкер, пришвартований біля узбережжя Ємену, завантажений більш як 1 мільйоном барелів сирої нафти, ризикує розірватися чи вибухнути, завдаючи величезної шкоди навколишньому середовищу Червоного моря, опріснювальним фабрикам і міжнародним морським шляхам», - йдеться в повідомленні.
Морська вода потрапила в моторний відсік танкера, який не експлуатувався більше п'яти років. Це спричинило пошкодження трубопроводів, що підвищує ризик затоплення танкера.
Крім того танкер вкритий іржею, і з нього витік інертний газ, що може також призвести до вибуху.
Експерти вважають пошкодження танкера незворотнім, а ремонт - неможливим.
Протягом багатьох років ООН намагалося відправити інспекторів, щоб оцінити збитки на судні FSO Safer і знайти способи убезпечити танкер, а також вивантажити нафту. Але європейський дипломат, урядовець Ємену і власник танкерної компанії на правах анонімності наголосили, що повстанці Хуті не пустять інспекцію на борт. Повстанці вважають судно «стримуючим фактором на зразок ядерної зброї».
Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-