Іран засудив до страти агента, який допоміг убити генерала Сулеймані

Іран засудив до страти агента, який допоміг убити генерала Сулеймані

Укрінформ
В Ірані засудили до страти свого громадянина, який, на думку суду, допоміг розвідкам США та Ізраїлю встановити місцезнаходження вбитого пізніше командувача силами спеціального призначення Ель-Кудс Касема Сулеймані.

Про це повідомляє Tehran Times з посиланням на представника судової влади Голамхоссейна Есмаїлі.

«Нещодавно особу на ім'я Сеєд Махмуд Мусаві-Мажд, який мав зв'язки з Моссадом та ЦРУ та надав їм розвідувальні дані з питань безпеки щодо сил Ель-Кудс та місцезнаходження мученика Касема Сулеймані в обмін на гроші, було засуджено Революційним судом до смертної кари. Верховний суд підтвердив вирок, і він буде виконаний незабаром», - заявив він під час пресконференції у вівторок.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 3 січня США здійснили ракетний обстріл поблизу міжнародного летовища Багдада, внаслідок чого був убитий командир елітного підрозділу Ель-Кудс "Корпусу вартових ісламської революції" Касем Сулеймані. У ніч проти 8 січня Іран атакував дві військові бази США в Іраку за допомогою ракет.

Читайте також: У новому іранському парламенті назвали переговори зі США "марними та шкідливими"

Тегеран оголосив, що країна більше не буде дотримуватися своїх зобов'язань щодо обмеження кількості центрифуг для збагачування урану відповідно до СВПД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-