Водій вантажівки, що в'їхала в натовп у Міннесоті, є громадянином США – Посольство України

Водій вантажівки, що в'їхала в натовп у Міннесоті, є громадянином США – Посольство України

Укрінформ
Затриманий у США водій вантажівки, що в'їхала в натовп протестувальників поблизу Міннеаполіса, 35-річний чоловік з українським прізвищем Богдан Вечірко, має громадянство США.

Про це повідомили у відповідь на інформаційний запит Укрінформу в пресслужбі Посольства України в США.

"За даними, які українські консули отримали від офіційних органів охорони правопорядку штату Міннесота, Богдан Вечірко є громадянином Сполучених Штатів", - зазначили в українському посольстві.

Читайте також: Наїзд вантажівки на протестувальників США: звинувачують чоловіка з українським прізвищем

Інформація про можливе українське походження Богдана Вечірка з'ясовується. Зокрема, наразі здійснюється перевірка, чи перебував раніше пан Вечірко на консульському обліку в закордонних дипломатичних установах України в США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю автомобіль з цистерною проїхав через натовп протестувальників, які загородили ділянку автостради I-35W поблизу Міннеаполіса. При цьому вантажівка гучно сигналила людям на дорозі. Мітингувальники змусили автомобіль зупинитися та витягли з нього водія, який одразу був затриманий поліцією.

25 травня в Міннеаполісі під час жорсткого затримання поліцією загинув 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. У мережу потрапили відеокадри, на яких видно, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до землі шию підозрюваного, а той намагається сказати, що не може дихати.

Це спричинило масові протести, безлади та сутички з поліцією протестувальників по всій території Сполучених Штатів. З метою угамування ситуації в чотирьох десятках великих міст на території США, у тому числі в американській столиці, в ніч проти понеділка була введена комендантська година. Губернатори штатів посилили сили правопорядку підрозділами Національної гвардії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-