США планують послабити карантин у 43 штатах

США планують послабити карантин у 43 штатах

Укрінформ
Переважна більшість американських штатів (43 з 50) планують до кінця тижня повністю або частково зняти карантинні обмеження та відновити роботу бізнесу й інших установ.

Про це повідомляє в середу американський телеканал CNN.

"До 10 травня щонайменше 43 штати повністю або частково відкриються (після карантину – ред.)", - зазначається в повідомленні.

Рішення приймають губернатори в кожному штаті, однак на федеральному рівні президент США Дональд Трамп вже давно виступає за скасування карантинних обмежень з метою відновлення економічної діяльності.

Тим часом, серед медиків та експертів залишаються занепокоєння у зв'язку з незахищеністю населення. Як зауважив у цьому зв'язку колишній директор Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) доктор Річард Бессер, у країні досі не забезпечений достатній захист мешканців від коронавірусу.

Читайте також: Трамп хоче відновити економіку попри загрозу збільшення жертв коронавірусу

"Ми зараз не маємо достатніх можливостей для тестування, щоб виявляти осередки хвороби. Ми не збільшили можливостей для відстеження тисяч і тисяч контактів (людей з тими, у кого підтвердився COVID-19 – ред.), ми не можемо гарантувати безпечних місць для ізоляції чи карантину", - підкреслив Бессер.

Як повідомлялося, Сполучені Штати залишаються країною, де зафіксована найбільша кількість хворих та померлих від хвороби, спричиненої новим коронавірусом. За останніми даними, в США виявлено більше 1,206 млн інфікованих осіб. При цьому, більше 71,1 тис. людей померли, 189,7 тис. одужали повністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-