У Франції сповільнюється темп поширення COVID-19

У Франції сповільнюється темп поширення COVID-19

Укрінформ
У Франції кількість хворих на COVID-19 перевищила 130 тисяч, при цьому спостерігається суттєве уповільнення темпів поширення епідемії.

Про це інформує Національне агентство громадського здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За даними відомства, станом на 1 травня у Франції підтверджено 130 185 випадків зараження коронавірусом (604 за минулу добу), 24 594 людини померли (139 упродовж доби). У відділеннях реанімації залишається 3 878 хворих на COVID-19. При цьому 73 пацієнти залишили відділення інтенсивної терапії, 50 212 осіб виписані з лікарень після одужання.

У Нацагентстві наголосили, що показники епідеміологічної ситуації на початок травня засвідчили позитивну добову динаміку зменшення кількості інфікованих, летальних випадків, пацієнтів, які перебувають у реанімаціях.

Натомість зростає кількість пацієнтів, які побороли COVID-19.

У Міністерстві солідарності та охорони здоров'я вважають, що країна має позитивну тенденцію, щоб розпочати виконання з 11 травня заходів національної стратегії поступового виходу з режиму карантину.

Читайте також: У Франції за добу від COVID-19 померли 297 осіб

У Франції перший етап карантину триватиме до 11 травня. Далі його у полегшеному режимі буде продовжено до 2 червня. Це передбачено затвердженою 28 квітня національною стратегію виходу з режиму санітарного стану.

На сьогодні громадяни зобов'язані перебувати на «домашньому» карантині і залишати домівки лише за нагальних потреб. На кожен вихід потрібно особисто заповнювати спеціальний паперовий сертифікат або активізувати онлайн QR-код із зазначенням персональних даних, адреси перебування під час карантину, дати і часу залишення місця проживання.

За порушення режиму передбачено штраф у розмірі 135 євро, який може зрости до 4 тис. євро у разі фіксування більш як чотирьох порушень на місяць, або позбавлення волі на строк до шести місяців.

До контролю епідеміологічної ситуації Міністерство внутрішніх справ мобілізувало 160 тис. поліцейських і жандармів. На посилення охорони об'єктів критичної інфраструктури також залучається армія.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, станом на ранок 2 травня у світі зафіксовано 3 млн 401 тис. 394 випадки зараження коронавірусом, з них 239 615 летальних, 1 млн 83 тис. 816 людей одужало.

фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-