План виходу з карантину оголосили у ще одній провінції Канади

План виходу з карантину оголосили у ще одній провінції Канади

Укрінформ
Канадська провінція Альберта оголосила про намір наступного тижня пом’якшити низку обмежень, запроваджених у березні для сповільнення поширення COVID-19.

Про це на пресконференції в Едмонтоні заявив прем’єр-міністр Альберти Джейсон Кенні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зусилля у стримуванні поширення коронавірусу виявилися успішнішими, ніж у багатьох інших місцях”, - зазначив Кенні, додавши, що епідемія не підірвала можливостей системи охорони здоров’я Альберти

Скасування карантинних обмежень проходитиме у чотири етапи. Під час першого, що розпочнеться вже в понеділок, лікарні відновлять проведення нетермінових операцій. Окрім цього, відкриються кабінети стоматологів, фізіотерапевтів, дієтологів, низки інших медичних фахівців, а також соціальних працівників.

Читайте також: Канадські провінції почали оприлюднювати плани виходу з карантину

Наступний етап заплановано розпочати 14 травня, коли поступово відкриються магазини одягу та меблів, книгарні, перукарні, музеї й галереї мистецтв. Діти зможуть повернутися до садочків, однак розмір груп у них буде зменшено. Знову відчинять двері кафе та ресторани – за умови, якщо заповнюватимуться лише на 50%.

Якщо перші етапи скасування карантину не призведуть до значного зростання захворюваності, згодом в Альберті відкриються школи, салони краси й театри. Утім, точної дати поки що не визначено.

Нарешті після ще одного аналізу ефективності вжитих заходів, очікується відкриття нічних клубів, спортзалів і басейнів, також імовірне відновлення культурних фестивалів.

Читайте також: У Канаді від COVID-19 померли вже понад 3000, інфікованих більшає

“Можна очікувати змін та уточнень до цих планів протягом їх втілення, тож вони не остаточні. Ці плани розвиватимуться із плином часу, ґрунтуючись на нашому успіху в боротьбі з вірусом”, - наголосив прем’єр-міністр Альберти.

За останніми даними, на території Альберти виявлено 5355 випадків COVID-19. Недуга забрала 89 життів.

Протягом останніх днів про плани припинення карантинних обмежень оголосили уряди п’яти інших канадських провінцій: Онтаріо, Квебеку, Саскачевану, Нового Брансвіка та Манітоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-