Експерт переконаний, що ЄС дезінтеграція не загрожує

Експерт переконаний, що ЄС дезінтеграція не загрожує

Укрінформ
Євросоюзу не загрожує дезінтеграція в результаті кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив польський експерт, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський.

“Думаю, що ні (ЄС не загрожує дезінтеграція – ред). У більшості країн вибори вже відбулися – крім Франції, де вони заплановані на наступний рік. Європарламент торік теж сформовано. Тому, гадаю, не буде змін ані в Європарламенті, ані в Єврокомісії, тобто європейський мейнстрим залишиться таким самим”,- вважає експерт.

Читайте також: Білорусь є під найбільшою загрозою збройної агресії РФ – польський експерт

Він зазначив, що ця епідемія стала третьою поспіль кризою на південному фланзі ЄС. Спочатку була криза фінансів Єврозони, що охопила смугу від Греції до Португалії, пізніше – імміграційна криза, яка вдарила по Греції, Італії, а центром пандемії стали Італія та Іспанія.

“Але не думаю, що до 2024 року, коли відбудуться наступні вибори до Європарламенту, стануться якість істотні зміни. Скоріш за все ЄС намагатиметься законсервувати наявну розстановку сил”, - сказав Журавський вел Граєвський.

За його словами, політична картина на півдні Європи може зазнати змін. Але це не матиме великого впливу на політику Брюсселя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-