Влада Кейптауна перетворить конференц-центр міста на коронавірусну лікарню

Влада Кейптауна перетворить конференц-центр міста на коронавірусну лікарню

Укрінформ
Зважаючи на швидке поширення COVID-19, Міжнародний конференц-центр Кейптауна перетворять на лікарню для інфікованих пацієнтів.

Про це пише Xinhua із посиланням на заяву місцевої влади.

“Уряд Західно-Капської провінції погодився використовувати конференц-центр як тимчасову лікарню COVID-19, надавши місту можливості додатково наглядати за 800 пацієнтами на піку пандемії”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: ПАР з 1 травня почне послаблювати карантин

Зазначається, що саме Західно-Капська провінція стала епіцентром епідемії COVID-19 у Південно-Африканській Республіці. Тут було виявлено майже дві тисячі випадків інфікування та 38 смертей. Урядові прогнози свідчать, що у випадку продовження чинної траєкторії перебігу епідемії, провінції не вистачатиме близько 1000 лікарняних ліжок.

“Використання конференц-центру дозволить нам перекрити більшу частину нестачі й допомогти тим, хто цього потребуватиме”, - сказав губернатор провінції Алан Вінде.

Читайте також: Пандемія може “скоротити” 195 мільйонів робочих місць - ООН

За його словами, решту дефіцитних місць у лікарнях буде покрито за допомогою тимчасового розміщення хворих в інших приміщеннях. Губернатор додав, що у конференц-центр прийматимуть лише пацієнтів із легкою формою хвороби.

Об’єкт має бути готовим у червні, задовго до планового піка епідемії в країні.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-