Французька атомна субмарина здійснила перше занурення

Французька атомна субмарина здійснила перше занурення

Фото
Укрінформ
Головний багатоцільовий атомний підводний крейсер 4-го покоління "Суффрен" класу "Барракуда SNA" здійснив перше успішне занурення.

Про це у Twitter повідомила міністр оборони Франції Флоранс Парлі та додала фото підводного човна.

"Перше занурення в море підводного човна "Суффрен". Дякую всьому цілеспрямованому та відданому персоналу, який мобілізувався, щоб зробити цей важливий крок. Підвищення потужності нашого оборонного інструменту продовжується завдяки вам", - йдеться у дописі.

Начальник військово-морського штабу адмірал Крістоф Празюк повідомив, що експлуатаційні випробування триватимуть кілька місяців. "Суффрен щойно завершив своє перше занурення у море, мабуть, скромний етап, але багато очікуваний від першого у серії. Випробування цього грізного мисливця розпочаті, вони триватимуть кілька напружених місяців", - написав адмірал у Twitter.

Атомний багатоцільовий підводний човен "Суффрен" зійшов зі стапелів корпорації Naval Group (DCNS) 12 липня 2019 року, його урочисту церемонію спуску на воду експерти назвали найбільш вагомою подією в сучасній історії оборонно-промислового комплексу та ВМС Франції. Для будівництва підводного човна французам знадобилося близько 11,5 років. "Суффрен" є першим з серії шести підводних атомоходів, заявлених до виробництва.

Читайте також: Пентагон підтвердив оснащення підводних човнів ядерними боєголовками

Субмарина оснащена бойовими інформаційно-керуючими системами для застосування перспективних важких торпед F21 "Артеміс" і тактичних ракет великої дальності SCALP Naval / MdCN, унікальним зенітно-ракетним комплексом підводного базування A3SM, спроможного вести повітряний бій на відстані від 3 до 12 км. Фахівці називають субмарину справжнім "мисливцем за протичовновою авіацією" та "винищувачем" літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-