Німецька автопромисловість через пандемію може втратити 100 тисяч робочих місць - експерт

Німецька автопромисловість через пандемію може втратити 100 тисяч робочих місць - експерт

Укрінформ
Через пандемію коронавірусу цього року очікується різке падіння попиту на автомобілі, що загрожує близько 100 тисячам осіб, зайнятим у німецькій автопромисловості.

Про це в коментарі недільному виданню Welt am Sonntag заявив експерт галузі Фердінанд Дуденгеффер.

«Унаслідок коронакризи для німецького автопрому в самій Німеччині миттєво створюється проблема перевиробництва в 1,3 мільйона легкових транспортних засобів», - каже Дуденгеффер.

За його прогнозом, у 2020 році виробництво автомобілів у ФРН скоротиться до 3,8 мільйона автомобілів. Це означає падіння виробництва на 25% у порівнянні з 2018 роком. У 2018-м Німеччина випустила близько 5,1 млн авто, в 2019-м – уже 4,7 млн.

Експерт наголосив, що різке падіння попиту на автомобілі «загрожує скороченням щонайменше близько 100 тисяч робочих місць або 12% від наразі існуючих». Зараз у промисловості зайняте майже 830 тисяч людей. До того ж, виробництво електромобілей, на яке зараз переорієнуються концерни, потребує менше людей, ніж виробництво машин з двигунами внутрішнього згоряння.

Допомога в зв’язку з неповною зайнятістю не може бути рішенням у довгостроковій перспективі, адже жодне підприємство не зможе роками утримувати непрацюючі виробничі потужност, додає він.

Читайте також: Американські фондові індекси зростають третій день поспіль

Дуденхьоффер пропонує автомобільній індустрії нетрадиційні кроки для стимулювання попиту на їх продукцію, особливо на «чисті» електромобілі та автомобілі з гібридним приводом. Державний «екологічний бонус» у розмірі до 6 тис. євро за електричні машини середнього класу, який наразі пропонує влада, для цього є недостатнім, вважає він. Експерт бачить як варіант запропонувати дешеві кредити на автомобілі в поєднанні з гарантіями повернення у випадку безробіття.

Станом на ранок 29 березня у світі зафіксовано 664 318 випадків коронавірусу, з них 30 890 летальні, 142 368 чоловік видужало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-