Медики Естонії застерігають від купівлі в інтернеті підроблених тестів на коронавірус

Медики Естонії застерігають від купівлі в інтернеті підроблених тестів на коронавірус

Укрінформ
В естонський Департамент здоров'я надійшла інформація про випадки поширення експрес-тестів на коронавірус, які мають підроблене маркування СЄ, яке означає відповідність якості продукції нормам Європейського союзу.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

"В одному випадку йшлося про підроблений тест для домашнього використання. Довіряти результатам такого тесту не можна", - сповіщає Департамент здоров'я.

Відомство, зокрема, не рекомендує купувати в інтернеті тест з таким описом. Назва тесту: COVID-19IgG/IgM Rapid Test Cassette. Виробник: Guangzhou Medsinglong Medical Euipment Co., Ltd, Китай. Уповноважений представник: Prolinx GmbH, Німеччина.

Читайте також: У Бельгії за порушення карантину каратимуть штрафами

Нагадаємо: в Естонії загальна кількість заражених коронавірусом - 225 осіб. У більшості випадків захворювання проходить у легкій формі, пацієнти майже всі перебувають на домашньому лікуванні. Госпіталізовані лише двоє людей (в Пярну і Тарту). Обидва пацієнти перебувають у стабільному стані.

У зв'язку зі спалахом коронавірусу уряд з 12 березня оголосив в Естонії надзвичайний стан, який діятиме до 1 травня, якщо пізніше уряд не змінить рішення.

Читайте також: Шість нових випадків коронавірусу зафіксували в Естонії

У рамках надзвичайного стану закрито школи та університети, заборонено проведення публічних заходів, запроваджено обмеження на сполучення з островами, закрито спортивні зали та клуби, тренажерні зали, СПА, басейни, водні центри, денні центри та дитячі ігрові кімнати, музеї, театри і кінотеатри, введено заборону на в'їзд до країни громадян іноземних держав, а з 17 березня всі особи, які в'їжджають в Естонію, повинні будуть провести два тижні в ізоляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-