Росія до травня закрила кордони для іноземців

Росія до травня закрила кордони для іноземців

Укрінформ
Росія з 00:00 18 березня тимчасово припиняє пропуск на свою територію іноземців та осіб без громадянства.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

"З 00:00 18 березня 2020 року Росія тимчасово припиняє пропуск на свою територію іноземців та осіб без громадянства", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що обмеження тимчасового в’їзду в країну не стосується акредитованих або призначених співробітників дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав у Російській Федерації, міжнародних організацій і їх представництв, інших офіційних представництв іноземних держав, розташованих на території РФ, а також членів сімей зазначених осіб.

Крім того, обмеження не стосуються водіїв автомобілів міжнародного автомобільного сполучення, екіпажів повітряних, морських і річкових суден, поїзних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення, членів офіційних делегацій та осіб, які мають дипломатичні, службові, звичайні приватні візи, видані в зв'язку зі смертю близького родича, осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації, а також осіб, які прямують транзитом через повітряні пункти пропуску.

Читайте також: Арахамія спростовує можливість розколу "Слуги народу" через підписаний Єрмаком протокол

На сьогодні на українсько-російському кордоні функціонує 9 автомобільних пунктів пропуску: «Чугунівка», «Плетенівка», «Гоптівка» (Харківська область), «Велика Писарівка», «Юнаківка», «Бачівськ» , (Сумська область), «Грем‘яч», «Сеньківка» (Чернігівська область), «Катеринівка» (Луганська область).

Пропуск пішоходів не здійснюється.

РНБО рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон.

Також віцепрем'єр РФ, голова оперативного штабу боротьби з Covid-19 Тетяна Голикова на нараді президента з членами уряду заявила, що в Росії виявлено 114 випадків зараження коронавірусом.

«В РФ на поточний момент зареєстровано 114 хворих у 26 регіонах країни. З них п'ять уже одужали і виписані, 109 осіб знаходяться в стаціонарі, у 106 з них захворювання проходить у легкій формі без будь-яких симптомів», - сказала Голикова, повідомляє ТАСС.

Як повідомлялося, голова Уряду РФ, Михайло Мішустін, поінформував глав урядів країн СНД, що для гарантування безпеки держави, захисту здоров'я населення і непоширення коронавірусної інфекції відповідно до російського законодавства і положень відповідних міжнародних договорів Російської Федерації прийнято рішення з 00:00 хвилин за місцевим часом 18 березня 2020 року до 00:00 за місцевим часом 1 травня 2020 року тимчасово обмежити в'їзд до РФ іноземних громадян і осіб без громадянства.

У Росії офіційно оголошено про 93 інфікованих коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-