Справа МН17: поблизу судового комплексу

Справа МН17: поблизу судового комплексу "Схіпхол" відкриють пресцентр

Фото
Укрінформ
У Нідерландах поблизу судового комплексу "Схіпхол", де 9 березня починається розгляд справи МН17, для представників ЗМІ відкриють пресцентр.

Тимчасова будівля може вмістити близько 500 представників ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

У пресцентрі облаштували робочі місця для журналістів, забезпечили якісний інтернет, пряму трансляцію судового засідання на великому екрані, а також створили місця для харчування.

Підготовка до процесу МН17: у Нідерландах побудували пресцентр/ Фото: Ірина Драбок

У зв’язку з поширенням коронавірусу у пресцентрі роздаватимуть антисептики для рук.

Судовий процес розпочнеться о 10.00 за місцевим часом. Він буде відкритим і відбуватиметься двома мовами: нідерландською та англійською.

Читайте також: Треба оприлюднити докази, аби покласти край російським фейкам щодо МН17 - Волкер

Для розгляду справи MH17 судовий комплекс "Схіпхол", що розташований за 50 км від Гааги, зарезервували на рік. Відомий попередній графік слухань: з 9 до 13 березня, з 23 до 27 березня, з 8 червня до 3 липня, із 31 серпня до 13 листопада 2020 року та з 1 лютого до 26 березня 2021 року. Допит свідків під час засідань може відбуватися через відеозв'язок.

Справу слухатимуть троє суддів: Гендрік Стейнгаюс, Дагмар Костер і Гелен Керстенс-Фокенс. Головуватиме Стейнгаюс. До процесу також залучили двох резервних суддів. Вони потрібні для того, щоб замінити когось із основної трійки суддів у разі потреби.

Читайте також: Справа МН17: Нідерланди відмовилися, щоб РФ судила підозрюваних росіян

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Троє з них – росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генерального штабу ЗС РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецпризначенців ГРУ Олег Пулатов. Четвертий – українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Підозрюваний Олег Пулатов вирішив долучитися до судового процесу. Його захищатимуть двоє нідерландських адвокатів, які співпрацюватимуть із російською колегою Оленою Кутьїною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-