Парламент Лівану затвердив новий уряд

Парламент Лівану затвердив новий уряд

Укрінформ
Парламент Лівану підтримав новий кабінет міністрів і план фінансового порятунку уряду в результаті вотуму довіри, незважаючи на спроби протестувальників заблокувати його.

Про це повідомляє Aljazeera

На підтримку нового кабінету міністрів проголосували 63 члени парламенту з 84. Спікер парламенту Набіх Беррі привітав із цим депутатів, які перед голосуванням провели дев'ятигодинне засідання, на якому обговорювали склад кабінету міністрів. 

Читайте також: У Лівані сотні людей протестували проти мирного плану Трампа

Хезболла і його союзники - підтримали уряд, в той час як Рух майбутнього колишнього прем'єр-міністра Саада Харірі не проголосував за довіру разом зі своїми союзниками, ліванськими силами і Прогресивною соціалістичною партією.

Виступаючи перед голосуванням, прем'єр-міністр Хасан Діаб сказав, що пріоритетом його уряду є збереження іноземної валюти, необхідної для імпорту, і що всі варіанти поводження з євробондами з погашенням в цьому році вивчаються.

Як повідомлялося, безпрецедентні протести у Лівані тривають з 17 жовтня. Ліванці з усіх політичних та релігійних кіл вийшли вимагати масового повалення політичного класу, який вони вважають невмілим та корумпованим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-