Канада евакуювала своїх громадян з Уханя

Канада евакуювала своїх громадян з Уханя

Укрінформ
Канада евакуювала з китайського Уханя, звідки поширився новий коронавірус, понад 200 своїх громадян.

Про це в Оттаві розповів міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вже вивезли близько двох третин канадців. Перший канадський літак вже приземлився на військовій базі “Трентон” у провінції Онтаріо. На борту перебувало 174 канадських пасажирів. На борту другого, американського рейсу, ми мали 39 пасажирів, тобто разом - 213 евакуйованих з Китаю до Канади канадців”, - сказав Шампань.

Він додав, що незабаром до Уханя вилетить другий літак, який забере решту охочих повернутися додому канадців. “Літак вилетить в Ухань 10 лютого й повернеться до Канади 11-го”, - зазначив міністр.

За його словами, Канада вже розробляє логістику та складає офіційні списки осіб, які вилетять другим рейсом. “Добре, що між рейсами мине певний час, адже це дозволить нам зв’язатися із усіма родинами, упевнитися, що імена всіх охочих потрапити на борт будуть внесені у список, переконатися у справності логістики, аби вони точно дісталися до аеропорту”, - наголосив Шампань.

Читайте також: Усі в масках і рукавичках: українська туристка, що повернулася з Китаю, розповіла про заходи безпеки

Зауважимо, що всі евакуйовані з Китаю канадці наступні 14 днів проведуть у карантині на території військової бази “Трентон” під постійним наглядом лікарів. Це дозволить упевнитися у відсутності серед них заражених новим коронавірусом, інкубаційний період якого становить два тижні.

Читайте також: Україна чекає дозволу від Китаю на авіарейс для евакуації з Уханя

Як повідомляв Укрінформ, Україна веде перемовини з урядом Китаю стосовно отримання дозволу для авіарейсу, який має евакуювати громадян України з міста Ухань. У китайській провінції Хубей, звідки поширився новий коронавірус 2019-nCoV, станом на 31 січня перебувало 57 громадян України.

За інформацією ВООЗ, станом на 7 лютого 2020 року, у світі зареєстровано 31 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом людини, у тому числі 641 випадок смерті. Новий коронавірус дістався до 24 країн світу, серед яких Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Малайзія, Австралія, Південна Корея, Франція, Іспанія, Італія, В'єтнам, США, Німеччина, Канада, Бельгія ОАЕ, Індія, Росія, Камбоджа та ін.

Фото: THE CANADIAN PRESS/Justin Tang

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-