Берлін і Відень вважають пропозицію щодо внесків до бюджету ЄС завищеними

Берлін і Відень вважають пропозицію щодо внесків до бюджету ЄС завищеними

Укрінформ
Берлін і Відень вважають пропозицію керівництва ЄС щодо внесків в майбутній бюджет співдружності завищеною.

Про це заявили глави урядів Німеччини Ангела Меркель і Австрії Себастьян Курц на спільній пресконференції в Берліні 3 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили питання середньострокової фінансової перспективи. Це, мабуть, найактуальніше питання, адже у нас відбудеться позачергове засідання Європейської ради 20 лютого... В принципі, Австрія та Німеччина знаходяться у спільній ситуації: ми "нетто-платники"…. Ми вважаємо, що нинішні пропозиції є зависокими", - сказала Меркель, додавши, що переговори будуть складними.

Читайте також: Канцлери ФРН і Австрії не домовилися про місію порятунку в Середземному морі

Вона також додала, що "вихід Великої Британії з Європейського Союзу зробив очікування від "нетто-платників" ще більшими, але це не означає, що можливості збільшилися".

"Ми вважаємо, що нинішня пропозиція від Комісії в 1,11% (від ВНП країни) є зависокою, але сподіваємось, що з’явиться нова пропозиція, яка буде основою для досягнення згоди врешті-решт", - погодився зі свого боку Курц.

Німеччина та Австрія є країнами, які сплачують в бюджет ЄС більше, ніж отримують грошей. При цьому Німеччина є найбільшим донором, другим до виходу з ЄС була Велика Британія. Найбільшим одержувачем в ЄС є Польща.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-