Китайські та російські інвестиції можуть завдати шкоди Казахстану - Помпео

Китайські та російські інвестиції можуть завдати шкоди Казахстану - Помпео

Фото
Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео нагадав про зростання впливу Росії та Китаю. Зокрема, він відзначив, що російські та китайські інвестиції можуть у довгостроковій перспективі завдати шкоди суверенітету Казахстану.

Про це він заявив у неділю, 2 лютого, перебуваючи з візитом у Казахстані, повідомляє DW.

"Ми цілковито підтримуємо свободу вибору Казахстану в тому, з якими країнами він хоче вступати в ділові відносини, але я певен, що партнерство з американськими компаніями забезпечить найкращий результат для будь-якої країни", - заявив Помпео.

Помпео також закликав владу Казахстану долучитися до кампанії тиску на КНР через ситуацію в Сіньцзяні, де до мусульманської меншини застосовуються жорсткі заходи.

"США звертаються до всіх країн із закликом приєднатися та вимагати припинення цих репресій. Ми закликаємо забезпечити безпечний притулок для біженців з Китаю", - сказав Помпео.

Як зазначається, перед зустріччю з казахським президентом Касим-Жомартом Токаєвим держсекретар США зустрівся з родичами етнічних казахів-мусульман, що були поміщені в табори перевиховання в китайській провінції Сіньцзян або зникли там безвісти.

Як відомо, під час свого турне в січні-лютому державний секретар США Майк Помпео вже відвідав Велику Британію, Україну та Білорусь. Після візиту до Казахстану держсекретар США відвідає Узбекистан.

Читайте також: Китай підриває світову систему захисту прав людини - Human Rights Watch

Китайська влада запроваджує в західному регіоні Сіньцзян масштабну ідеологічну кампанію: сотні тисяч людей поміщені до таборів для інтернованих, які Пекін називає «центрами перевиховання». За словами ув’язнених, їх змушували відмовлятися від своєї культури та релігійних переконань та піддавали ідеологічній обробці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-