Євросоюз вважає Гуайдо законним главою парламенту Венесуели

Євросоюз вважає Гуайдо законним главою парламенту Венесуели

Укрінформ
Євросоюз вважає, що вибори президента Національних зборів Венесуели, які відбулися 5 січня, були проведені із серйозними порушеннями та всупереч конституції країни. Виходячи з цього, ЄС продовжує вважати Хуана Гуайдо легітимним главою парламенту Венесуели.

Про це йдеться у заяві речника ЄС Пітера Стано, яка оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Вибори глави Національної асамблеї Венесуели у неділю відзначалися серйозними порушеннями та діями проти демократичних і конституційних правил функціонування Національної асамблеї. Її президент Хуан Гуайдо не був допущений до ведення сесії, кільком опозиційним законотворцям не дозволили увійти до Національної асамблеї, був блокований доступ преси у будівлю. Є неприйнятним, що Національна асамблея як законний демократичний орган Венесуели не була здатна виконувати мандат, який вона отримала від народу Венесуели», - йдеться у заяві Євросоюзу.

Речник зауважив, що допущені порушення суперечать законній процедурі обрання глави Національної асамблеї та призвели до подальшого поглиблення кризи у Венесуелі.

Читайте також: У Венесуелі суперник Гуайдо оголосив себе спікером, опозиція каже про переворот

«Виходячи з цього, ЄС продовжує визнавати Хуана Гуайдо законним главою Національної асамблеї до забезпечення умов для належного голосування під час виборчої сесії. Повага до демократичних інституцій та принципів, а також дотримання верховенства права є вирішальною умовою для пошуку мирного та стійкого вирішення кризи в Венесуелі на користь її народу», - наголосив Стано.

Читайте також: У Венесуелі опозиція знову проголосила Гуайдо головою парламенту

Він додав, що ЄС готовий підтримувати справжній процес мирного та демократичного вирішення кризи на основі законних та прозорих виборів. Євросоюз підтвердив власні зобов’язання щодо активного залучення для досягнення цієї мети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-