Канада хоче глобальної заборони автономної зброї

Канада хоче глобальної заборони автономної зброї

Укрінформ
Канада консолідує зусилля на міжнародній арені з метою запровадження глобальної заборони повністю автономних збройних систем.

Про це йдеться у мандаті, переданому прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо новому міністру закордонних справ Франсуа-Філіпу Шампаню.

“Вам варто просувати міжнародні зусилля із заборони розробки й застосування повністю автоматизованих збройних систем”, - зазначається у документі.

Трюдо також закликав главу МЗС сповна сприяти міжнародним інституціям, що допомагають підтримувати верховенство прав у світі. “Вам слід посилити міжнародні інституції, на кшталт: Міжнародного кримінального суду, Світової організації торгівлі та інших, - зокрема виділивши додаткові ресурси для просування й дотримання міжнародного права”, - наголосив прем’єр-міністр Канади.

Читайте також: Канада щороку нарощуватиме міжнародну допомогу - Трюдо

Нагадаємо, заборону повністю автономних збройних систем, які ухвалюють рішення про летальне застосування озброєння без участі людини, просувала під час Генеральних дебатів ООН у вересні й Австрія.

Нагадаємо також, що минулого тижня сплив термін повноважень двох з останніх трьох суддів апеляційного органу СОТ. Таким чином, суд втратив можливість ухвалювати будь-які рішення. Призначення нових суддів блокує адміністрація США Дональда Трампа, яка вважає, що цей апеляційний орган упереджено ставиться до Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-