Штати оголосили про зниження мит на китайські товари

Штати оголосили про зниження мит на китайські товари

Укрінформ
США й Китай оголосили про досягнення першого етапу угоди, яка передбачає зниження мит та збільшення закупок Китаєм американської сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє The Hill.

«США зберігатимуть 25-відсоткове мито на китайські товари на суму близько 250 млрд доларів, але знизять ставку приблизно до 7,5 % на імпорт вартістю 120 млрд доларів», - ідеться у заяві торгового представника США Роберта Лайтхайзера.

Новий порядок застосування мит почав діяти в неділю.

Водночас угода зазнала жорсткої критики з боку демократів.

Сенатор Кріс Мерфі, за інформацією видання, назвав угоду "капітуляцією".

Читайте також: США та КНР узгодили першу частину торговельної угоди

«Угода, про яку оголосив Трамп з Китаєм, - це саме те, якого ми найбільше боялися, - цитує The Hill сенатора. - Трамп власноруч завдав удару по економіці США, «убивши» 300 000 робочих місць, і нинішня угода не зобов'язує Китай до серйозних структурних реформ… Це типовий Дональд Трамп - створення кризи та показушна боротьба з нею без будь-якого виграшу для США. Це те, що він завжди робить і за що платять американські сім'ї".

Як повідомлялося, за президентства Трампа США кілька разів підвищували митні тарифи на китайську продукцію. Китай вдався до заходів у відповідь, що призвело до загострення "торговельної війни" між двома найбільшими економіками світу.

МВФ, Світовий банк та інші міжнародні фінансові інституції неодноразово звертали увагу на загострення торговельних відносин між США і Китаєм як на чинник, що негативно впливає на зростання світової економіки.

Пізніше представники Китаю та США домовилися про поетапне скасування введених мит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-