США вивели військових з північного сходу Сирії

США вивели військових з північного сходу Сирії

Укрінформ
США завершили виведення військ з території північного сходу Сирії, залишивши на позиціях близько 600 військових.

Про це заявив глава Пентагону Марк Еспер в інтерв’ю ЗМІ, повідомляє Daily Sabah.

"(Кількість військових - ред.) залишиться відносно статичною близько цієї цифри (600 військових - ред.). Але якщо ми побачимо, що щось відбувається, я можу трохи посилити присутність", - сказав міністр оборони США.

Як зазначається, з моменту заяви президента США Дональда Трампа про виведення військ з Сирії американський контингент в країні скоротився приблизно на 40% із 1000 військовослужбовців.

За словами Еспера, він також не виключає можливості подальшого зниження рівня присутності американських військ у Сирії, якщо європейські союзники зроблять свій внесок в сирійську місію.

"Коаліція знову багато про це говорить. Ми могли бачити, що деякі союзники хочуть відправити свої війська… Якщо країна-союзник, член НАТО, вирішить відправити 50 осіб, я можу скоротити нашу кількість на 50 осіб", - додав він.

Читайте також: Штати залишають пів тисячі військових у Сирії — Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні після телефонної розмови з турецьким лідером Реджепом Ердоганом президент США Дональд Трамп віддав наказ вивести американський контингент з півночі Сирії. Відразу після цього Туреччина почала масштабний наступ на сирійських курдів, які впродовж останніх років були союзниками Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-