Росія заблокувала домен Shutterstock через фото триколора в екскрементах

Росія заблокувала домен Shutterstock через фото триколора в екскрементах

Укрінформ
Наглядове відомство РФ Роскомнагляд заблокував один з доменів американського фотобанку Shutterstock - image.shutterstock.com.

Цю інформацію «МБХ медіа» виявило в реєстрі РКН.

«Мова йде про домен image.shutterstock.com. Як причину блокування РКН вказав рішення Генпрокуратури від 13 листопада. Домен заблоковано, оскільки порушує статтю 15.1 Федерального закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" », - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Журналістку РФ заблокували охоронці під час візиту Зеленського до Вселенської Патріархії

За думкою користувачів фотобанку, блокування пов'язано із зображенням російського прапора, який один з користувачів розмістив на своїй особистій сторінці в Shutterstock. Імовірно, мова йде про фотографії російського прапора, розміщеного в екскрементах.

Це фото розмістив користувач з Латвії з ніком aijaphoto. В його портфоліо кілька подібних фотографій.

Згідно зі статтею 15.1, до реєстру Роскомнагляду потрапляють порнографічні зображення неповнолітніх, а також можуть містити інформацію стосовно самогубства, способах використання наркотиків, а також інформація, що порушує закони про азартні ігри і лотереї.

Shutterstock - одна з найбільших в світі компаній, що надає стокові фотографії, відеоматеріали і музику, а також інструменти редагування. Бібліотека банку налічує близько 260 млн стокових фотографій, векторних зображень та ілюстрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-