У партії

У партії "Лікуд" запропонували змістити Нетаньягу

Укрінформ
Один з депутатів партії "Лікуд" прем'єр-міністра Ізраїля Біньяміна Нетаньягу Гідеон Саар запропонував провести внутрішньопартійні вибори, в результаті яких може бути обраний новий лідер партії.

Про це повідомляє DW.

"Депутат ізраїльської партії "Лікуд" Гідеон Саар у неділю, 24 листопада, запропонував провести до 11 грудня вибори голови партії. Вони можуть призвести до зміщення з посади лідера партії чинного прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньягу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це стало першою офіційною спробою змістити Нетаньягу з посади лідера партії після того, як цього тижня генпрокурор Ізраїлю висунув проти нього звинувачення в корупції. Зокрема, проти прем'єра країни розслідують три окремі справи, в рамках яких йому закидають такі протиправні дії, як шахрайство, зловживання довірою і хабарництво.

Читайте також: В Ізраїлі провалилася спроба сформувати уряд

Водночас лояльні Нетаньягу члени партії, у тому числі міністр культури та спорту Мірі Регев, одразу відкинули можливість проведення внутрішньопартійних виборів. Поки не відомо, скільки з 32 депутатів фракції та трьох тисяч членів центрального комітету "Лікуда" можуть підтримати заклик до праймеріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-