У ПАРЄ обговорять протидію “політичним” запитам до Інтерполу

У ПАРЄ обговорять протидію “політичним” запитам до Інтерполу

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи обговорять протидію зловживанню державами запитами до Інтерполу з вимогою видачі осіб за політично умотивованими обвинуваченнями.

Про це йдеться у проекті резолюції ПАРЄ, яка буде розглянута на засіданні постійного комітету Асамблеї 29 листопада, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Парламентська асамблея зацікавлена забезпечити унеможливлення зловживань у процесі запитів на екстрадицію в Європі. Як повідомляється, деякі країни-члени видають екстрадиційні ордери у відповідності до вироків за справами, які можуть бути політично умотивованими», - йдеться у проекті резолюції, доповідачем з якої є литовський парламентарій Емануеліс Зінгеріс.

Відзначається, що це є особливо важливим, коли йдеться про ситуації зловживання урядами деяких країн-членів у функціонуванні системи Європейського ордеру на арешт (діє лише поміж країн-членів ЄС – ред.), а також видачі «червоної картки» Інтерполу.

Читайте також: За маніпуляції зі статутом Росію мають виключити з Інтерполу – Мазур

«З метою забезпечення дотримання цих принципів Асамблея повинна переглянути механізми і процедури співробітництва країн-членів з метою досягнення їхніх цілей», - зазначено у проекті документа.

Підписи під проектом резолюції поставили близько 30 парламентаріїв, включаючи ексголову Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Володимира Ар'єва.

Як повідомляв Укрінформ, Росія вже неодноразово зловживала процедурами Інтерполу та вимагала видачі українських громадян за політично умотивованими та брехливими обвинуваченнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-