ПАРЄ спостерігатиме за достроковими парламентськими виборами в Білорусі

ПАРЄ спостерігатиме за достроковими парламентськими виборами в Білорусі

Укрінформ
Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відвідає Білорусь, щоб спостерігати за проведенням дострокових парламентських виборів 17 листопада.

Про це власному кореспонденту Укрінформу в Страсбурзі повідомили в Директораті комунікацій Ради Європи.

Делегацію з 19 членів очолить лорд Девід Бленкатрой (Велика Британія). Представники ПАРЄ оцінять вибори в Білорусі спільно зі спостерігачами від Парламентської асамблеї ОБСЄ і Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ/ОБСЄ).

Напередодні голосування 17 листопада делегація зустрінеться, зокрема, з лідерами та представниками політичних партій, головою Центральної виборчої комісії, а також із представниками міжнародної спільноти, громадянського суспільства і засобів масової інформації.

Читайте також: Президент Австрії на зустрічі з Лукашенком згадав про інтервенцію РФ в Україну

Як повідомлялося, 17 листопада в Білорусі відбудуться вибори до Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь.

Чергові парламентські вибори в Білорусі мали пройти не раніше 10 вересня 2020 року. Але вибори президента заплановано на 30 серпня 2020 року. З метою поділу часового періоду проведення цих виборів президент Олександр Лукашенко підписав указ про призначення дострокового парламентського волевиявлення на листопад 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-