За відмивання грошей в Австрії затримали російського ексурядовця

За відмивання грошей в Австрії затримали російського ексурядовця

Укрінформ
Правоохоронні органи Австрії за запитом Іспанії затримали колишнього високопосадовця міністерства культури РФ, який підозрюється у відмиванні коштів.

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

"Відмивання грошей у великих розмірах – такі обвинувачення висуває іспанська юстиція проти затриманого у Відні мільйонера Бориса М.", - ідеться у повідомленні.

За даними видання, російський ексчиновник був затриманий на основі європейського ордера на арешт у результаті співпраці поліції Іспанії та Австрії. Паралельно з цим в Іспанії були затримані його колишня дружина та син.

Двома днями пізніше фігурант, який також розшукується російською владою, було звільнено з-під варти під заставу із забороною залишати Австрію. Суд у Відні тепер має розглянути питання його екстрадиції.

Читайте також: Експолковника армії Австрії звинувачують у шпигунстві на РФ

Австрійські ЗМІ не називають прізвище затриманого, однак російські джерела повідомляють, що йдеться про Бориса Мазо – ексдиректора управління майном та інвестиційною політикою мінкульту РФ.

Влада РФ уже понад рік вимагає від Австрії видати Мазо, який фігурує в справі про розкрадання 450 млн рублів, виділених для Ермітажу.

Читайте також: У Молдові арештували активи олігарха-втікача

Сам ексчиновник намагається отримати політичний притулок в Австрії, заявляючи про переслідування з політичних причин у себе на батьківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-