Німеччина підтримує ідею Європейської ради безпеки

Німеччина підтримує ідею Європейської ради безпеки

Укрінформ
Європа на чолі з Німеччиною і Францією має активніше працювати над питаннями своєї безпеки, тож ідея створення Ради безпеки Європи є цілком прийнятною.

Про це глава МЗС ФРН Гайко Маас написав в авторській статті у виданні Spiegel, опублікованій у неділю, 10 листопада.

«Ідея, над якою ми працюємо з моїм французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном і яка для мене лежить в основі німецького головування в ЄС, уособлює для мене цей курс: Європейська рада безпеки… Нам потрібен такий орган як місце, де європейці об'єднують свою зовнішню політику та політику безпеки, в межах інституційної структури Євросоюзу та за його межами», - пише міністр.

Він вважає, що частиною такої структури має бути Британія, навіть якщо вона й не буде членом ЄС. Вашингтону ж Маас відводить роль «важливого партнера».

Читайте також: Маас і Помпео обіцяють підтримувати Зеленського у боротьбі з корупцією

Говорячи про НАТО, німецький політик заявив, що для Німеччини зрозуміло: було би помилкою підривати цей блок, адже «без США ні Німеччина, ні Європа не зможуть ефективно захистити себе». Європа, за його словами, хоче бути сильною і суверенною, але як частина сильного НАТО, а не як його заміна.

Глава МЗС Німеччини також підкреслив, що не можна розділяти європейців у питаннях безпеки.

«Сусіди в Польщі та країнах Балтії можуть довіряти тому, що Берлін ставиться до їхніх потреб безпеки так само серйозно, як і до власних. Європа, якої ми прагнемо, не відбудеться, якщо діяти через їхні голови», - запевнив Маас.

Він також підкреслив: «Бути голосом розуму сьогодні є нашою найважливішою зовнішньою відповідальністю та безпекою. Ми над цим працюємо дуже конкретно: наприклад, щодо кризи в Україні, підтримуючи конституційний процес у Сирії, в питанні іранської ядерної програми, у стабілізації зони насильства у регіоні Сахель, в переговорах про припинення вогню в Лівії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-