Кліматичні активісти протестували в берлінському аеропорту

Кліматичні активісти протестували в берлінському аеропорту

Фото, відео
Укрінформ
Кліматичні активісти групи Am Boden Bleiben («Залишаючись на землі») провели в неділю, 10 листопада, акцію громадянської непокори в берлінському аеропорту Тегель.

Вони подякували своїм прибічникам і покритикували поліцію в Twitter.

«Дякуємо за чудову акцію «Блокувати повітряний бізнес». Реакція поліції, на жаль, була недоречною: наша речниця знаходиться ще з одною людиною під вартою», - написали організатори.

Читайте також: Меркель закликає робити автомобілі екологічнішими

Вони висловили невдоволення тим, що поліція відтіснила кілька десятків демонстрантів із будівлі аеропорту до зупинки перед ним.

Понад 50 активістів, переважно одягнені у костюми пінгвінів, хотіли привернути увагу до кліматичної кризи всередині будівлі. Вони сиділи на підлозі головної зали Терміналу А, перекриваючи прохід. Вони запевняли, що не мають намірів перешкоджати пасажирам. Ще 80 людей протестували на деякій відстані від терміналу на території аеропорту. У зв'язку з цим пасажирам неможливо було під’їхати транспортом до терміналу, доводилося діставатися пішки.

Активісти закликають негайно припинити всі внутрішні та короткомагістральні рейси, а також зупинити розширення інфраструктури аеропорту, оскільки це шкодить клімату.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-